Leiebil Nice

Leiebil Nice

Har etter hvert blitt en ganske stor by og er nå den største byen i den sørlige delen av frankrike, etter Marseille. Byen er utgangspunktet for de mange nordmenn, som har feriebolig på den franske  rivieraen. Det er kun en kort kjøretur fra byen til de fleste populære destinasjonene på rivieraen, hvor folk har feriebolig. Noen har sine leiligheter eller hus langs kysten, ved Cannes, St‐Tropez og Antibes, mens andre bor litt mer inn i landet, f.eks. i Tourrettes‐Sur‐Loup.

nice-238028_1920 nice-398051_1920 nice-1265935_1920 nice-1265937_1920

Et populært turistmål

I dag bor det ca. en million mennesker i stor‐Nice, hvilket gjør byen til den femte største i Frankrike.I tillegg til de fastboende, kommer det et ganske stort antall turister til byen. Det regnes med ca. fem millioner turister i året. Men det er plass til alle turistene her, da Nice har Frankrikes nest største overnattingskapasitet, kun overgått av Paris.

Mange flytter hit på grunn av det varme klimaet. Turistene kommer hit dels av samme grunn, og dels for å oppleve Provence. Det er enkelt å leie bil og bruke Nice som utgangspunkt for å se mer av det flotte området. Selve Nice by har en veldig koselig gammel bydel, med mange små, trange gater, kafeer og restauranter, eller en kan legge seg på stranda ved Promenade de Anglais. Når en blirsulten, er det kort avstand til mange nydelige restauranter i området bak strandpromenaden.

Nærmeste flyplass er Nice. Herfra kan en fly direkte til blant annet Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Om en ønsker å fly tettere på den vestlige delen av Provence, nær St‐Tropez, da kan en fly til Toulon. Denne flyplassen brukes primært av lavprisselskapene. Sist, men ikke minst, er det flyplassen i Marseille.

Opplev Nice og Provence med leiebil

Ferien i Nice og Provence blir litt enklere med leiebil. Og på flyplassen i Nice finnes det veldig mangebilutleieselskaper.  De fleste av de større selskapene innen billeie er tilstede på flyplassen inkludert Hertz. Her kan en leie alt fra vanlige biler, til luksusbiler som Porsche, Lexus m.fl. Avis er også blant de helt store. Også de kan tilby et stort utvalg av prestisjebiler i Nice. Hertz har kontor her, det samme gjelder Budget og Sixt. Av de lokale selskapene, har Enterprise, Firefly og Interrent kontorer på flyplassen.  Disse selskapene er velkjente i Frankrike og har kontorer mange steder rundt om i landet. Du kan også prøve www.leiebilnice.no eller Bilutleie Nice.

Gode tips til deg som leier bil

Når du har hentet leiebilen din, er det viktig å ta det med ro til å begynne med. Dels er det littkronglete å komme seg ut av flyplassen i Nice og dels er det ofte tett trafikk i området, da flyplassen ligger ganske tett på sentrum. Utover dette, er det enkelt å kjøre bil i Frankrike.Når du nå zar leiebil mens du er på ferie eller langhelg i Nice, da kan det anbefales å kjøre en tur til Monaco. Gå en tur rundt i havna og se på alle yachtene, det verdensberømte kasinoet og på alle de eksklusive butikkene. Eller en kan kjøre en tur opp i fjellene bak Nice, til byen Tourrettes‐Sur‐Loup. I området bor det mange nordmenn, og når en går rundt i den koselige byen, skjønner en fort hvorfor.